"Näinkö se piti tehdä?" - Mikan treenikokemuksia

Asiakkaan tyytyväisyys on minulle hyvin tärkeää ja päivääni piristää aina, kun joku todella osoittaa olevansa iloinen saavutuksistaan ja kiitollinen avustani. Mika on ollut asiakkaanani jo jonkin aikaa ja yhteisiä tunteja on kertynyt reilu määrä. Ilahduin kovasti saadessani alla olevan tekstin käsiini. Lue Mikan treenikokemuksista kanssani!

"Eksyin kuntosalille ensimmäisen kerran neljännesvuosisata sitten, vaikka näin päältä päin ei tätä välttämättä uskoisi. Tavoitteenani ei tuolloin ole olleet isot lihakset vaan kyseessä oli sivujuoni sen aikaiseen urheiluharrastukseeni. Sille tielle jäin ja takaraivossa on aina ollut tehdä tietty määrä treeniä rautojen kera. Harjoitteluni on ollut säännöllisen epäsäännöllistä ja sen vuoksi treenaikauden jälkeen punnukset ovat näyttäneet samoja lukemia, jos nyt korkeita tavoitteita olen itse itselleni asettanutkaan.

Viime vuoden loppupuolella ajatukseeni hiipi, että olisi hyvä, että joku katsoisi päältä, mitä äijän pitäisi tehdä, jotta äijä saisi kehon lihakset tasapainoon ja ryhdin kuntoon. Tällöin ensimmäisen kerran mieleen vilahti personal trainerista. Näin Ainon ilmoituksen ja sovimme palaverin. Marssin siis Voimalaitokseen ja kävimme Ainon kanssa hommaa läpi, mitkä on tavoitteet. Treeni alkoi.

Ottaen huomioon sen, että olen nähnyt ja tehnyt eri liikkeitä jonkin verran, on melkein ollut nolostuttavaa oppia neljännesvuosisadan jälkeen, miten ne liikkeet olisi pitänyt tehdä. Sanon melkein, sillä itse valaistuminen oikein tehdystä liikkeestä on ollut uskomaton kokemus. Näinkö se piti tehdä? Näinkö se kävi tähän lihakseen, mihin liike oli tarkoitettu eikä viereiseen, joka on ollut huomattavasti vahvempi ja jolla olen kompensoinut lihasten epätasapainoa. Tehtävät liikesarjat ovat tällöin saaneet uuden merkityksen. Kunnon nousu ja se kehitys, ainahan se alkuvaiheessa on hyvää, mutta nyt se yllätti itsenikin.

Oma lihas ja henki on heikko. Tunnustan että omin päin tehtynä liikesarja jäisi ilman Ainoa kymmeneen, tai no yhdeksään (älkää kertoko tätä Ainolle!), teen sitten ylihuomenna täyden sarjan. Enkä kuitenkaan tee, jos olen yksin salilla. Aino on kaivanut spiritin esiin ja saanut vähintään sen 12 sarjan kannustettua kaverista esiin, vaikka lihakset vapisevatkin viimeillä nostoilla tai vedoilla. Mikä parasta, homma ei ole ollut tylsää pumppaamista, vaan treeniohjelma on pitänyt koko ajan vaihtelua yllä, ja tämä on ollut kovaa ennen kaikkea korvien välissä olevalle lihakselle ja tietokoneelle.

Elämän laadun parantamisessa on lihaskuntoharjoittelu ollut elämässäni isossa roolissa. Voin ehdottomasti suositella, että seuraat jalanjälkiäni Voimalaitoksen innostvaan ilmapiiriin ja Ainon tiukkaan treenimankeliin."

- Mika

Aino PapinniemiComment