Ensimmäinen etappi yrittäjänä - syteen tai saveen

Minun on hyvin vaikea kirjoittaa välillä, miten minulla menee. Kirjoitan mieluummin asiaa, muista ihmisistä ja heidän mielipiteistään ja tekemisistään. Nyt kuitenkin näin vuoden viimeisenä työpäivänä päätin, että on aika uskaltaa katsoa olkani taakse ensimmäistä yrittäjävuottani, sekä fiilistellä ja tunnustella, minkälaiseksi minuuteni on muodostunut.

Koko hommaa on vaikea edes käsitellä.

Sen voin ainakin sanoa, että olen antanut kaikkeni. Olen antanut kaikkeni tekemiselle, miettimiselle, stressaamiselle, onnistumiselle, epäonnistumiselle ja yrittämiselle. Olen antanut kaikkeni rakkaudelle, tuntemiselle, välillä pelkäämiselle ja toisinaan rohkeudelle niin suhde, kuin työelämässäkin. Kukaan ei voi ottaa näitä ravistelevia kokemuksia minulta pois ja olen varmaankin kehittynyt tässä viimeisellä naiseuden kynnyksellä enemmän, kuin koskaan.

Väsynyt, mutta onnellinen

Vaikka olen oma pomoni, olen silti koettanut olla nöyrä - välillä liiaksi. Minulle on opetettu nuoresta pitäen oma-aloitteisuutta ja sanomaan kyllä työlle. Nämä ominaisuudet sekoitettuna silmittömään kunnianhimoon onnistua ja menestyä siinä, mitä tekee ovat olleet tikapuuni saavutuksiin. Yritykseni seisoo ensimmäisen tilikauden jälkeen omilla jaloillaan ja olen siitä ylpeä.

Edellä mainitut ominaisuudet ovat tie myös alaspäin, ellei niistä osaa välillä hellittää. Vaikka tiedän tämän, kunnianhimo ja epäonnistumisen pelko istuvat hanakasti olkapäälläni, kun yritän rentoutua ja levätä saavuttamisen lomassa. Jos olen yhtään ottanut minua kokeneemmilta yrittäjiltä oppia, balanssi on tässäkin elämän osa-alueessa tärkeä reseptin osa. Rynniminen ei tuo aina etumatkaa muihin, vaan saa tukipilarit romahtamaan ennen aikojaan.

Jännittävä, toiverikas, tulevaisuus

Mikään ei ole varmaa tulevaisuudessa, koskaan. Se on jännittävää, pelottavaa ja mahtavaa samaan aikaan ja haluan suhtautua siihen mielenkiinnolla, en epäilyllä. Aion suurimmiksi osiksi jatkaa töitä, mitä olen tehnyt, mutta haluan tehdä ne paremmin. Haluan toisaalta myös karsia kaiken turhan pois, mikä ei auta minua kehittymään tai saavuttamaan mitään, sillä koen olevani itselleni velkaa aikaa.

Vaikken kaikkea sellaisenaan jatkakkaan, olen kiitollinen kaikista mahdollisuuksista mitä minulle on annettu, työstä mitä olen saanut tehdä ja tuesta mitä minulle on tarjottu. Vuosi on kokonaisuudessaan ollut mahtava ja tehnyt minusta rikkaamman monella tapaa. Asiakkaani, niin yksilöt kuin yrityksetkin ovat minulle hyvin tärkeitä ja olen iloinen kaikista näistä suhteista.

Vielä katsotaan ensimmäisen vuoden tilinpäätös…

Nyt on aika löytää armoa omaa pientä sielua kohtaan, siirtyä viikoksi loma-modeen ja rebootata systeemi. Kiitos 2016 <3.

- Aino P.

Aino PapinniemiComment